rukousnauhat

 

Rukousnauhoja valmistaa Tiina Kristoffersson. Jokaisella rukousnauhalla on oma tarinansa ja idea, jonka pohjalta rukousnauha on syntynyt. Rukousnauhat ovat kestäviä, ja kaikilla helmillä on oma tarkoituksensa nauhassa. Lue ihanat tarinat, sivun lopusta löydät rukousnauhojen tuotekatalogin.

Uni-rukousnauha

Ilo-rukousnauha 

 

Ilo-rukousnauha on nimensä mukaan suunniteltu tuomaan iloa ja onnea kantajansa elämään.
Maanpäällinen vaelluksemme voi tuntua raskaalta, ilottomaltakin. Voimme kuitenkin luottaa
siihen, että Taivaallinen Isämme haluaa meille aina hyvää – hän ei rankaise meitä pahalla,
vaan on läsnä elämässämme ja jakaa kanssamme suurimmatkin surut. Hän haluaa tuoda ilon
elämäämme.
Ilo-rukousnauha on tehty palmupuisista helmistä. Lasiset erikoishelmet muistuttavat meitä
jälleennäkemisen ilosta, kun saamme taas kohdata edesmenneet rakkaat läheisemme.
Oliivipuinen tau-risti tulee Italiasta, Franciscus Assisilaisen kotikaupungista Assisista.
 

oliivi-rukousnauha 

 

Oliivi-rukousnauha on rukousnauha elämän uusiin alkuihin – niin odotettuihin kuin sellaisiinkin, joita ei välttämättä haluaisi kohdata. Nauha on valmistettu oliivipuisista helmistä ja kalarististä (iktys), jotka tuleva nasaretilaiselta perheyritykseltä Oliivipuu eli öljypuu mainitaan Raamatussa useasti. Oliivipuu esiintyy myös tarinassa, jossa Nooa lähettää kyyhkyn etsimään maata ja lopulta kyyhky palaa oliivipuun oksa suussaan merkkinä vedenpaisumuksen väistymisestä. Rukousnauhan kolme röpöläistä helmeä ovat rudrakshasiementä. Kaksi käsityönä valmistettua vihreää lasihelmeä muistuttavat kirkkomme liturgisesta värikartasta, jossa vihreä on toivon, iankaikkisen elämän ja kasvun väri – uuden alun väri.

Idea Uni-rukousnauhaan tuli naiselta, joka kertoi uupuneensa työssään ja menettäneensä yöunensa. Illalla tehty rukousnauhameditaatio rauhoitti mieltä ja uni palasi. Raamatussa on lukuisia kertomuksia henkilöistä, joille Jumala puhuu unessa. Lapsuudesta muistan erityisesti kertomuksen nuoresta Samuelista, jota Jumala herätteli pariinkin otteeseen ennen kuin Samuel ymmärsi, kuka puhuu. Meditoidessammekin voimme toistaa Samuelin tapaan: "Puhu Herra, palvelijasi kuulee."
 

Uni-rukousnauhan 29 helmeä ovat kuukiveä, jota kutsutaan myös Ceylonin opaaliksi. Kuukivien joukossa on kolme lasihelmeä, joiden sisällä on koristeena kaunis kukkakuvio ja paksu yhtenäinen hopeafolio. Uni-rukousnauhan keskellä oleva käsin taottu sydän tulee arkansalaiselta metallitaiteilijalta. Kaksi vaaleanpunaista hiottua lasihelmeä ovat tsekkiläistä käsityötä. Howliittiristi tulee kreikkalaiselta käsityöläiseltä.

Toivo-rukousnauha
 
Toivo-rukousnauha on tehty santelipuuhelmistä, jotka tulevat yhteisöltä, joka tukee intialaisia leskinaisia.

 

Kolme tummanvihreää kiveä ovat verikiveä, joka legendan mukaan on saanut nimensä Jeesuksen ristiltä tippuneen veripisaran mukaan. Pisara laskeutui vihreän jaspiskiven päälle ja jätti jälkensä kiveen, jossa tarkkasilmäinen näkee punaisen värisävyn.

 

Kaksi punaista helmeä ovat karneolia. Karneolin väri muistuttaa sydämestä, siitä miten tärkeää on elää sydämestä lähtevää elämää.

 

Ristin ja sydämen (usko & rakkaus) muodostamaan metalliseen riipukseen on ripustettu pieni kulkunen, joka soidessaan muistuttaa kantajaansa toivosta, joka kannattelee meitä elämässä.

Miten luterilaista rukousnauhaa käytetään? 
Ohje rukousnauhan käyttöön
"Herra Jeesus, Kristus, kirkasta kasvosi minulle"

Huomioithan, että rukousnauhoja ei ole suunniteltu ranteessa kannettaviksi koruiksi.

 

Ranteeseen sopivat ristikorut löytyvät täältä.

rukousnauhat

evästeet

tilaa uutiskirje
Subscribe to our newsletter
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

Osuuskunta Pyhävaate & kaikki taivaan tavarat 2019.