SAMA VIRKA, SAMA VERKA


Pyhävaate syntyi kaipuusta kaikkien pappien yhteiseen asuun, joka voisi yhdistää arjen töiden keskellä. Pyhävaatteen papintakki on vuosien mittaan löytänyt käyttäjänsä ja se soveltuu papin virkatyössä arkisiin ja juhlavampiin käyttötarkoituksiin. Papintakissa papin tunnistaa papiksi.


Papintakki on rakkauden vaate 


Papin vaate ei ole mikä tahansa vaate. Siinä kohdataan ihmisiä kaikenlaisissa inhimillisen elämän eri tilanteissa. Lähtiessään tehtäväänsä pappi pukeutuu virkansa tunnukseen. Työssään hän kantaa muiden ihmisten iloja ja suruja - ja virka kantaa palvelijaansa.

Mitä vaate kertoo kantajastaan sekä hänen hoitamastaan virasta? Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa ei ole mies- tai naispappeja. On vain pappeja. Samassa virassa on hyvä olla sama verka.

Pyhävaatteen papintakin valmistaa ompelija Mari Benissan. Takki ommellaan kunkin tilaajan mittojen mukaan. Kangas on 100 % villaa. Pyhävaatteen papintakki on tarkoitettu toimimaan sekä papin tummana pukuna että arkipukuna.


Malli 1

Malli 1 on pelkistetty ja vähäeleinen asu. Vyötärölinjalla on leikkaus ja molemmilla sivuilla on taskut. Edessä on piilonapitus.

Naisen mallissa muotoleikkaukset etukappaleessa. 

Miehen mallissa muotolaskoksia ei ole. 

Pituudet: polvipituinen ja täyspitkä.Malli 2

Malli 2 on kapealinjainen, hieman alaslevenevä malli, jossa ei ole vyötäröleikkausta. Edessä hiuslaskokset tuovat asuun ilmettä. Takissa on piilonapitus ja sivuilla taskut.

Naisen mallissa muotoleikkaukset etukappaleessa.

Miehen mallissa muotolaskoksia ei ole. 

Pituudet: polvipituinen ja täyspitkä.


Hinta


Polvipituinen: 649 euroa

Nilkkapituinen: 699 euroa


Tilaaminen

Papintakki tehdään tilauksesta, joten toimitusaika voi vaihdella 1 viikosta kahteen kuukauteen.

Papintaki tilataan vuodesta 2023 alkaen suoraan ompelija Mari Benissanilta. Marin osoite on mari_hhc@hotmail.com. Lähetä tilatessasi mittasi Marille, tai sovi Marin kanssa mittojen ottaminen paikan päällä. 

Voit ottaa mitat takin tilaamista varten näillä ohjeilla.