Alusta saakka Pyhävaatteen kantava ajatus on sitoutunut vahvasti vastuullisuuteen. Pyhävaatteelle vastuullisuus on ydinperiaate ja käsitämme vastuullisuuden laajasti. Tekstiiliteollisuus on maailmanlaajuinen ongelma sekä työolojen, että ympäristön kannalta.


MATERIAALIT

Puuvillaa ei kasvateta Suomessa, mutta ylpeänä voimme kertoa, että käyttämämme mustat ja vihreät trikoot sekä mustat ja siniset collegekankaat valmistetaan Suomessa luomupuuvillasta. 

Käyttämämme pellava on eurooppalaista pellavaa. Pellava on luonnostaan ekologinen materiaali, koska se ei kaipaa paljon vettä tai torjunta-aineita kasvaakseen. Kuituna se on kestävä, hengittävä ja miellyttävä.

Papintakeissa ja mekoissa käyttämämme villa on 100% villaa ja se tulee Englannista.

Pyrimme käyttämään 100% luonnonmateriaaleja niin paljon kuin mahdollista. Luonnonmateriaalit ovat kestävämpiä, miellyttävämpi ja niiden kierrätäminen on helpompaa kuin sekoitekankaiden.

Paperituotteemme tulostetaan korkealaatuiselle kierrätyspaperille Helsingissä.

Tuotteiden pesuohje- ja kokolaput kudotaan Englannissa.


VALMISTUS

Pyhävaatteet ja kaikki taivaan tavarat valmistetaan Suomessa ja kaikilla pantavaatteillamme on avainlippumerkki. Suomessa valmistaminen on meille tärkeää, koska se vähentää tuotteen kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä ja pystymme varmistumaan laadusta. Meille on myös tärkeää työllistää käsityöläisiä ja pienyrittäjiä. Ompelijoiden määrä Suomessa on vähenemään päin ja on mahdollista, että joudumme jossain vaiheessa ostamaan ompelua myös ulkomailta. Jos päädymme tähän ratkaisuun, valitsemme yhteistyökumppanit mahdollisimman läheltä, jotta pystymme varmistumaan tuotanto-olojen eettisyydestä.


TUOTTEIDEN HOITO

Ostohetken jälkeen vastuu tuotteen hoitamisesta ja kierrättämisestä siirtyy asiakkaalle. Jotta pyhävaatteestasi olisi sinulle hyötyä mahdollisimman pitkään, hoida tuotetta yhtä suurella huolella ja rakkaudella kuin se on valmistettu. Tekstiilituotteet ovat arvokkaita ja Pyhävaate haluaa nostaa tekstiilien arvostusta niille kuuluvalle tasolle. Tuotteen oikea hoito pidentää käyttöikää ja pienentää tuotteet ympäristökuormitusta. Löydät tietoa hoito-ohjeista täältä: Hoito-ohjeet


YHTEISKUNNALLISET ARVOT

Pyhävaate haluaa edistää tasa-arvoa kaikkien ihmisten välillä. Pyhävaate perustettiin alunperin Sama virka, same verka -aatteen ympärille ja tavoitteena oli sukupuolineutraali ja tasa-arvoinen papin juhla-asu. Tasa-arvo heijastuu myös muihin toimintamme osa-alueisiin, haluamme toimia syrjintävapaasti ja ottaa kantaa tasa-arvon puolesta.

Vuosina 2016-2020 Pyhävaate osallistui Tapiolan kirkolla toimineen ompelimo Paratiisilinnun toimintaan. Pyhävaatteen tehtävänä oli mahdollistaa ompelimon toiminta liiketoiminnan osalta. Paratiisilinnussa työskenteli turvapaikanhakijoita, jotka olivat ammattitaitoisia räätäleitä. Paratiisilinnun toiminta jouduttiin lopettamaan kun tiloja ei ollut enää käytössä Tapiolan kirkon peruskorjauksen myötä.